Як атрымаць візу ў Беларусь

Візы для ўезду ў Рэспубліку Беларусь можна атрымаць:

  • у консульскіх аддзяленнях Беларусі
  • у дыпламатычных прадстаўніцтвах Беларусі
  • ў консульскім цэнтры Нацыянальнага аэрапорта Мінска.
Віза ў Беларусь самастойна

ШАГ 1

Падрыхтаваць дакументы

1. Дакумент для выезду за мяжу (пашпарт)

Патрабаванні да пашпарта

  • мець не менш як дзве чыстыя старонкі, прызначаныя для віз;
  • мець тэрмін дзеяння, які перавышае дату меркаванага выезду замежніка з тэрыторыі Рэспублікі Беларусь не менш, чым на 90 сутак;
  • у выпадку ўнясення ва ўязную візу сумесна наступных і упісаных у дакумент для выезду за мяжу непаўналетніх дзяцей у дакуменце для выезду за мяжу павінны быць фатаграфіі дадзеных асоб.

2. Асобнік запоўненай візавай анкеты на бланку згодна з зацверджанай формай.

3. Фатаграфія пашпартнага ўзору

Патрабаванні да фатаграфіі

  • памер 35х45 мм;
  • анфас;
  • на роўным светлым фоне;
  • выразнасць высокай якасці, без складак і чарнілаў на фотаздымку;
  • 70*80% вертыкальнага памеру здымка павінен займаць твар;
  • даўнасць здымка - не больш за 6 месяцаў.

4. Дакументы візавай падтрымкі  у залежнасці ад мэты і ўмоў паездкі

5. дадатковыя дакументы, неабходныя для прыняцця рашэння аб выдачы ўязной візы (па патрабаванні консульскай службовай асобы).

6. Дагавор медыцынскага страхавання, заключаны з РУП «Белдзяржстрах» «Белэксімгарант», альбо з любой замежнай страхавой арганізацыяй. Наяўнасць дагавора медыцынскага страхавання з замежнай страхавой арганізацыяй можа пацвярджацца страхавым полісам, страхавой карткай ці іншым дакументам, якія змяшчаюць вышэйпаказаную інфармацыю аб дагаворы медыцынскага страхавання.

Патрабаванні да дагавора

    Дагавор медыцынскага страхавання з замежнай страхавой арганізацыяй павінен:

  • ўтрымліваць найменне замежнай страхавой арганізацыі і ўказанне на месца яе знаходжання, тэлефоны замежнай страхавой арганізацыі або міжнароднага Асістанс, а таксама прозвішча, уласнае імя, імя па бацьку (пры яго наяўнасці) замежнага грамадзяніна;
  • распаўсюджваць сваю дзейнасць на тэрыторыю Рэспублікі Беларусь;
  • дзейнічаць на працягу перыяду часовага знаходжання або часовага пражывання замежнага грамадзяніна ў Рэспубліцы Беларусь;
  • прадугледжваць страхавую суму не ніжэй за 10 000 еўра.

7. Пацвярджэнне аб выплаце консульскага збору.

ШАГ 2

Падаць дакументы ў адпаведнае консульскае аддзяленне або прадстаўніцтва

ШАГ 3

Атрымаць дакументы і рыхтавацца да займальнаму падарожжа па Беларусі!

Віза ў Беларусь з дапамогай візавага цэнтра кампаніі «ЦЕНТРКУРОРТ»

ШАГ 1

Вы адпраўляеце заяву  і копію старонкі пашпарта з пашпартнымі дадзенымі на электронны адрас incoming@belintourist.by з просьбай аб аказанні візавай падтрымкі.

ШАГ 2

Мы браніруем для Вас гасцініцу, згодна з Вашым перавагамі, а таксама любую дадатковую турыстычную паслугу (экскурсію, трансфер, транспартнае абслугоўванне, паслугі гідаў-перакладчыкаў, інш.).

ШАГ 3

Вы аплачваеце кошт візавай падтрымкі, гасцініцы і іншых турыстычных паслуг.

ШАГ 4

Мы адпраўляем дакументы візавай падтрымкі (запрашэнне - хадайніцтва і дагавор аказання турыстычных паслуг) Вам і ў дыпламатычнае прадстаўніцтва Рэспублікі Беларусь за мяжой (консульскі пункт Нацыянальнага аэрапорта «Мінск»).

Увага!

З парадкам афармлення беларускай уязной турыстычнай візы, а таксама з поўным пералікам неабходных дакументаў Вы можаце азнаёміцца ​​на сайце дыпламатычнага прадстаўніцтва Рэспублікі Беларусь, куды Вы плануеце падаваць дакументы.

Афармленне ўязных віз у Нацыянальным аэрапорце «Мінск»

Усе замежныя госці, якія прыбываюць у Беларусь праз Нацыянальны аэрапорт Мінск, могуць атрымаць уязную візу проста ў аэрапорце ( тарыфы).

Выдача віз ажыццяўляецца кругласутачна.

Для афармлення візы неабходна загадзя (не пазней за ўстаноўленыя тэрміны) прадставіць дакументы візавай падтрымкі (арыгінал хадайніцтва, а таксама яго копія) ва ўпраўленне па пытаннях уезду замежнікаў галоўнага консульскага ўпраўлення МЗС Беларусі, якое знаходзіцца ў аэрапорце:

кароткатэрміновая віза доўгатэрміновая віза
за 3 працоўныя дні да мяркуемай даты прыбыцця за 5 рабочых дзён да мяркуемай даты прыбыцця

У выпадку цяжкага захворвання або смерці блізкага сваяка (члена сям'і) дакументы можна прадставіць у момант звароту па візу.

Увага!

На копіі прадстаўленага дакумента візавай падтрымкі супрацоўнікам УВВ ГКУ МЗС, якія прымаюць хадайніцтвы, прастаўляецца адзнака ў выглядзе штампа, які пацвярджае факт прыёму дакументаў візавай падтрымкі. Наяўнасць дадзенай адзнакі з'яўляецца абавязковым патрабаваннем, што прад'яўляюцца авіяперавозчыкамі пры рэгістрацыі на рэйс для замежных грамадзян, якія не маюць сапраўдных віз Рэспублікі Беларусь.

Замежным грамадзянам, якія прыбываюць авіярэйсамі з Расійскай Федэрацыі, візы Рэспублікі Беларусь кіраваннем па пытаннях ўезду замежнікаў галоўнага консульскага ўпраўлення МЗС Рэспублікі Беларусь не афармляюцца. Дадзенай катэгорыі грамадзян да паездкі ў Рэспубліку Беларусь неабходна звярнуцца ў адно з замежных устаноў Рэспублікі Беларусь.


Выпадкі адмовы ў выдачы віз

Рэспубліка Беларусь заўсёды рада вітаць у сябе замежных гасцей. Аднак існуе шэраг прычын, па якіх пасольскія і консульскія ўстановы могуць адмовіць у выдачы ўязной візы.


Выпадкі адмовы ў выдачы віз ў Беларусь: 

  • госць парушыў правілы перасячэння дзяржаўнай мяжы або мытныя правілы. Аднак калі парушэнне будзе ліквідавана, ўезд можа быць дазволены;
  • тэрмін дзеяння пашпарта або іншага дакумента для выезду за мяжу заканчваецца за 90 або менш дзён да меркаванага выезду з Беларусі;

  • замежны госць асуджаны ў Беларусі ці іншай краіне за злачынства, і яго судзімасць не знята;

  • падчас знаходжання ў Беларусі замежны госць прыцягваўся да адміністрацыйнай адказнасці на працягу года 2 разы і больш, пры гэтым яе тэрмін яшчэ не скончыўся;

  • падчас знаходжання ў Беларусі госць прыцягваўся да адміністрацыйнай адказнасці, быў аштрафаваны і не заплаціў штраф у адпаведны тэрмін;

  • замежны госць не можа пацвердзіць, што валодае неабходнымi фiнансавымi рэсурсамі для пакрыцця расходаў па знаходжанню ў Беларусі цi не можа даць гарантыі, што патрэбная сума ў яго з'явіцца пазней;

  • падчас папярэдняга візіту ў Беларусь скончыўся тэрмін яго часовага знаходжання;

  • у работнікаў пасольскіх і консульскіх устаноў, супрацоўнікаў памежнай службы маюцца падазрэнні, што госць можа застацца ў Беларусі пасля заканчэння тэрміну часовага знаходжання;

  • візіт замежнага госця ў Беларусь пагражае інтарэсам нацыянальнай бяспекі, грамадскаму парадку, правам, свабодам або здароўю грамадзян Беларусі і іншых асоб;

  • ўезд ў Беларусь абмежаваны па рашэнні краін-удзельніц міжнароднага дагавора або міжнароднай арганізацыі.


Прапануем вам сур'ёзна паставіцца да падрыхтоўкі неабходных дакументаў для атрымання візы.